maanantai 18. toukokuuta 2020

Onko Sampo nyt arvosijoitus?

Vakuutusliiketoiminnoista eli Ifistä, Mandatumista ja Topdanmarkista sekä Nordea-omistuksesta nykyisin koostuva Sampo on kuulunut salkkuni vakiokalustoon vuodesta 2010 alkaen. Tavallisesti yhtiön osake on hinnoiteltu pörssissä omaan makuuni aivan liian korkealle, mutta koronakriisi on tarjonnut viime kuukausina pitkästä aikaa houkuttelevia ostopaikkoja.
Vielä tämän vuoden helmikuussa Sammon osakkeella käytiin kauppaa yli 40 euron hinnalla. Sitten tuli korona ja vain noin kuukausi myöhemmin osaketta sai alle 23 eurolla. Sittemmin kurssi on hieman palautunut, kuten laskumarkkinoiden ensimmäisen pudotuksen jälkeen yleensä käy. Vielä viikko sitten Sammon kurssi pyöri 30 euron tietämillä, mutta on sen jälkeen laskenut nykyiseen 26,7 euroon.
Tarkastelen Sampoa seuraavaksi arvosijoittajan näkökulmasta. Blogimerkintä on jatkoa arvosijoituksia käsittelevälle kirjoitussarjalle, jossa olen tätä ennen analysoinut Fortumia ja Konetta (lue Fortumin analyysi tästä ja Koneen analyysi tästä). En taaskaan mene yhtiön strategiaan tai muihin laadullisen analyysin osa-alueisiin, vaan tarkoitus on keskittyä yhtiön numeroihin ja arvonmääritykseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti