tiistai 29. joulukuuta 2020

Mikä on paras tapa sijoittaa?

Oma sijoitusfilosofiani ei ole syntynyt hetkessä vaan se on pidemmän oppimisprosessin lopputulos. Kun aloittelin omaa sijoitustoimintaani vuosituhannen alussa it-kuplan jälkimainingeissa, kukaan tuttava- tai kaveripiiristäni ei sijoittanut osakkeisiin. Minulla ei ollut valmiita toimintamalleja, eikä kukaan ystävistäni näyttänyt esimerkkiä. Aloittaminen olisi varmasti ollut helpompaa, jos sijoittamisesta olisi voinut keskustella kasvotusten luotettavan kaverin kanssa. Nimimerkkien suojissa käytävät nettikeskustelut, joihin jo tuolloin osallistuin, eivät välttämättä olleet kaikkein paras informaation lähde. Olin kuitenkin sen verran innoissani uudesta harrastuksestani, että päätin alkaa perehtyä menestyneiden sijoittajien oppeihin kirjallisuuden avulla.

Lue lisää

4 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Hei R.W.,
  Kiitos kirjoituksesta! Mainitsit, että pidät pienen osuudet sijoituksista rahamarkkinoilla. Onko jotain suosituksia tällä hetkellä rahamarkkinoiden instrumenteista jos pitkiin korkoihin et suosittele sijoittamaan?

  VastaaPoista
 3. Kiitos kysymästä, "oforbatok"!

  Etenkään nykytilanteessa ei mielestäni ole kovin suurta merkitystä sillä, mihin käteisen parkkeeraa (eri pankkien tileille vai rahamarkkinarahastoon). Sillekään kun ei oikein mistään saa tuottoa. Mainittakoon Seligsonin rahamarkkinarahasto yhtenä hyvänä vaihtoehtona.

  R.W.

  VastaaPoista
 4. Eiköhän pörssiosakkeet ole kaikista parhaimpia. Kunnon yrityksiä kun ostaa niin voi unohtaa ostokset eikä tarvitse miettiä. Kannattaa miettiä mikä yritys voisi olla vuosikymmenten päästä vielä voimissaan ja ostaa sitä.

  VastaaPoista