sunnuntai 17. elokuuta 2008

Lisää Cramoa salkkuun

17.08.2008 - 15:59


Aloitin Cramon osakkeen osto-ohjelmani 14.02.2008 osakekurssin ollessa 16,67 euroa. Sen hetkiseen informaatioon nähden sijoituksen tekeminen oli täysin perusteltua. Osakkeen hinta oli tippunut edellisen vuoden heinäkuun lähes 40 eurosta järkyttävän paljon ilman, että analyytikoiden odotukset olivat muuttuneet merkittävästi. Jälkikäteen on tietysti helppo huomata osakemarkkinoiden olleen oikeassa, sillä ostoni jälkeen ennusteita on vedetty alaspäin. Tämä on tietysti näkynyt myös Cramon osakkeen hinnassa, mikä on tätä kirjoittaessani tippunut vaivaiseen 8,48 euroon.

Kuten blogissani olen aikaisemmin kertonut, olin varautunut Cramon osakkeen laskusuhdanteeseen, mutta näin suuri pudotus tuli yllätyksenä. Olen kuitenkin täysin vakuuttunut yhtiön pitkän aikavälin näkymistä, ja tätä näkemystäni puoltaa myös viimeisin osavuosikatsaus. Toisen kvartaalin tulosjulkistuksen jälkeen päätin turvallisin mielin jatkaa osakkeen osto-ohjelmaani. Lisäsin 12.08.2008 Cramo-omistustani 412 osakkeella 8,90 euron kappalehinnalla. Tämän hetken kurssilla Cramo-omistukseni arvo on 4697,92 euroa ja keskihankintahinta painunut 10,89 euroon.

En voi edelleenkään ymmärtää syöksykierrettä minkä Cramon osake on viime aikoina kokenut. On itsestään selvää, että huippusuhdanteen taittuessa yhtiön tuloksentekokyky heikkenee muutamaksi vuodeksi, mutta ei kai yhtiö sentään ole tekemässä konkurssia. Toki tiedostan yhtiön suuren velkataakan, nettovelkaantumisasteen ollessa yli 150 %, mutta erittäin hyvin kannattava yhtiö voi perustellusti käyttää velkavipua kasvua hakiessaan. En siis näe tätä suurena ongelmana, toisin kuin useimmat sijoittajat tällä hetkellä.

Osto-ohjelmani ansiosta olen painanut keskimääräisen hankintahinnan nyt sen verran alas, että kurssinousun alkaessa Cramo -sijoitukseni nousee plussalle melko nopeasti. On tietysti myös mahdollista, että kurssilasku jatkuu. Vaikka näin kävisi, jätän Cramon toistaiseksi rauhaan, sillä pörssi on nyt täynnä muitakin hyviä sijoituskohteita. Toisekseen pyrin pitämään yksittäisen yrityksen painon salkussani maksimissaan 10 prosentissa, joten Cramon osuutta ei ole enää syytä kasvattaa. Etenkin kun kyse on taseriskin takia keskimääräistä epävarmemmasta sijoituskohteesta.


___________________Blogimerkinnän kommentit:


petteri kirjoitti 19.08.2008 - 17:44

Hei!

Cramo on melkoisen velkaantunut yritys.


petteri kirjoitti 13.10.2008 - 07:50

Nyt sais jo alle 5€.


petteri kirjoitti 13.10.2008 - 07:53

Mielestäni tuo velkaantuneisuus tekee yhtiöstä hyvin epävarman.

"En voi edelleenkään ymmärtää syöksykierrettä minkä Cramon osake on viime aikoina kokenut. On itsestään selvää, että huippusuhdanteen taittuessa yhtiön tuloksentekokyky heikkenee muutamaksi vuodeksi, mutta ei kai yhtiö sentään ole tekemässä konkurssia. Toki tiedostan yhtiön suuren velkataakan, nettovelkaantumisasteen ollessa yli 150 %, mutta erittäin hyvin kannattava yhtiö voi perustellusti käyttää velkavipua kasvua hakiessaan. En siis näe tätä suurena ongelmana, toisin kuin useimmat sijoittajat tällä hetkellä. "

Poikkeavalle näkemykselle lienee olleet hyvät perustelut. Itse en vain ole uskaltanut Cramoon koskea.


mikke kirjoitti 30.10.2008 - 20:05

Cramolla viimeaikaiset investoinnit taivaissa ja tavara jää pihoille...ei hyvä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti